Mesto nadviazalo spoluprácu s organizáciou Člověk v tísni

04.04.2013 Prešov

Prešov 4. apríla (TASR) – Realizácia voľnočasových aktivít v komunitách, kde žijú sociálne slabšie rodiny, je predmetom dohody, ktorú uzatvorilo mesto Prešov so slovenskou pobočkou organizácie Člověk v tísni. Hovorkyňa prešovskej radnice Jana Jurčišinová informovala, že spomínané aktivity sa budú realizovať v priestoroch nízkoprahového denného centra v Starej tehelni.
"Pracovníci tejto organizácie spolu s terénnymi sociálnymi pracovníkmi mesta Prešov budú každú stredu popoludní od 13.30 h pracovať s deťmi z rómskych i nerómskych rodín. Cieľom je predovšetkým využiť všetky dostupné formy práce s deťmi pre zmysluplné trávenie voľného času," vysvetlila hovorkyňa.
Dodala, že ide o bezplatnú spoluprácu a súčasťou podpísanej dohody je aj ďalší projekt, do ktorého sa okrem spomínaných dvoch partnerov zapojí aj Prešovská univerzita (PU). V tomto prípade by malo ísť pomoc pri vzdelávacích aktivitách detí zo sociálne slabších rodín.
Podľa Jurčišinovej by študenti niektorých odborov orientovaných na sociálnu prácu mohli individuálne aj skupinovo doučovať deti, ktoré potrebujú na pochopenie látky viac času a nemôžu si dovoliť doučovanie zaplatiť. Tento projekt by sa mohol realizovať nielen v Starej Tehelni, kde žijú prevažne rómske rodiny, ale aj individuálne v ostatných sociálne slabších rodinách v Prešove.
 

Vyberte región